DVD fra foredragskvelden i Stavanger

| søndag 22. november 2015 | Ingen kommentarer »

18. november arrangerte Rogaland fylkeslag fagdag og foredragskveld om ME. Det var stort oppmøte, både på fagdagen som ble arrangert i samarbeid med Stavanger Universitetsykehus. Det var mange interessante foredrag med klinikere og forskere. Blant annet snakket den britiske barnelegen Nigel Speight om erfaring med alvorlige tilfeller hos barn og professor Olav Mella snakket om bakgrunnen og situasjonen for RituxME-studien, for å nevne to. Journalist og forfatter av boken «De bortgjemte», Jørgen Jelstad, ledet programmet både på fagdagen og foredragskvelden. Foredragskvelden ble filmet, og en DVD med foredragene kan bestilles.

Les mer

Amerikanske NIH vil styrke forskningen på ME

| torsdag 29. oktober 2015 | Ingen kommentarer »

Amerikanske National Institutes of Health sendte i dag ut en pressemelding der de forteller at de kommer til å «styrke bestrebelsene med å fremme forskning på ME, en sykdom der både en nøyaktig diagnose og en effektiv behandling har vært vanskelig å finne». I pressemelding en fortelles det om planer både om store forskningsinitiativ og om samarbeid på tvers av disipliner. The National Institute of Neurological Disorders and Stroke (nevrologiske sykdommer og slag) vil lede forskningen. Det betyr at at ME ikke lenger sorterer under instituttet for kvinnehelse, som tidligere. Flere kommentatorer har sagt at de håper at det vil føre til at sykdommen tas mer på alvor, og at det vil bli bevilget mer penger til forskning. NIHs nye tilnærming er basert på Institute of Medicine-rapporten som ble publisert i februar, og på resultatet av Pathways to Prevention møtet. IOM-rapporten foreslo nye diagnosekriterier og et nytt navn for sykdommen,

Les mer

Tusen takk til Ola Didrik Saugstad!

| tirsdag 20. oktober 2015 | Ingen kommentarer »

Nok et foredrag er på trappene, denne gangen i Arendal 3. desember. ME-foreningen er svært takknemlig for at Saugstad er villig til å reise land og strand rundt for å gi god og nøktern informasjon om ME!

Les mer

Ola Didrik Saugstad holder foredrag i Tønsberg

| tirsdag 13. oktober 2015 | Ingen kommentarer »

Velkommen til foredraget «Nytt lys på ME» i Tønsberg tirsdag 10. november kl. 19. Sted: Sykehuset Vestfold, Tønsberg – i auditoriet. 

Les mer

Ola Didrik Saugstad holder foredrag i Trondheim

| tirsdag 13. oktober 2015 | Ingen kommentarer »

Sør-Trøndelag fylkeslag inviterer til foredraget «Nytt lys på ME» mandag 26. oktober kl. 18. Ola Didrik Saugstad er en populær foredragsholder med inngående kjennskap til sykdommen.

Les mer

Medlemstilbud – rabatt på opphold på Finnskogtoppen

| onsdag 7. oktober 2015 | Ingen kommentarer »

   ME-foreningens medlemmer kan nå få rimelige opphold på Finnskogtoppen Velværehotell. Medlemmer av Norges ME-forening får 15% rabatt på ukedager for opphold over minimum tre døgn. Tilbudet gjelder fram til 11. desember. ME-foreningen har fått svært gode tilbakemeldinger fra andre medlemmer som har bodd på Finnskogtoppen. Hotellet egner seg nok best for dem med mild/moderat ME, og som orker reisen. Det er mulighet for å delta i ulike aktiviteter – eller bare ønske å slappe helt av noen dager. Hotellet serverer sunn, hjemmelaget mat, og kan lage mat tilpasset personer med matintoleranser og allergier. Hotellet ligger svært stille til i naturskjønne omgivelser, med turterreng rett utenfor. Det er peisestue og et stille oppholdsrom. ME-foreningen er svært interessert i å få tilbakemeldinger fra dem som benytter seg av tilbudet. Blir dette populært, vil vi forsøke å få til en gruppereise, noe som gir mulighet for skreddersydde aktiviteter/kursdager. Ved bestilling, ring hotellet og oppgi navnet

Les mer

Østfold fylkeslag inviterer til foredrag med Katarina Lien

| torsdag 24. september 2015 | Ingen kommentarer »

Velkommen til spennende foredrag i Sarpsborg, 13. oktober kl. 19! Katarina Lien er lege og jobber på ME/CFS avdelingen på Oslo Universitetssykehus. For tiden holder hun på med et doktorgradsarbeid der hun måler hva som skjer i kroppen til ME-syke ved fysisk belastning.

Les mer

Foredragskveld om ME i Stavanger 18. november

| fredag 18. september 2015 | Ingen kommentarer »

Vi er utrolig glad for å kunne invitere til stor foredragskveld om ME i Stavanger, med spennende nasjonale og internasjonale foredragsholdere. Syv forskjellige foredragsholdere vil til sammen dekke et bredt spekter om sykdommen ME. Dette vil være av interesse for alle som er i kontakt med ME-pasienter, enten gjennom arbeid eller som privatperson.

Les mer

Stor fagdag om ME/CFS 18. november i Stavanger

| fredag 18. september 2015 | Ingen kommentarer »

Norges ME-forening, Rogaland fylkeslag arrangerer i samarbeid med SUS og med støtte fra Fylkeslegen i Rogaland en stor fagdag om ME/CFS for helsearbeidere på Stavanger Universitetssykehus 18. november 2015. Hele ni foredragsholdere fra både inn- og utland vil presentere et bredt spekter om ME.

Les mer

Brev fra ME-foreningen til alle fylkesmenn og fylkesnemnder om barnevernet

| torsdag 17. september 2015 | Ingen kommentarer »

Norges ME-forening har skrevet et brev til alle fylkesmenn og fylkesnemnder med tittelen «Forebygging av feilbehandling og overgrep mot ME-syke barn» for å rette søkelyset mot hvordan mange familier med ME-syke barn blir behandlet i barnevernet. Hele brevet kan du lese her

Les mer
Page 1 of 3512345»102030...Last »