Videoforedrag med professor Julia Newton

| torsdag 3. juli 2014 | Ingen kommentarer »

Den Nederlandske ME foreningen, ME/cvs Vereniging,  har produsert en serie med korte foredrag av  professor Julia Newton ved Newcastle universitet. Julia Newton har i de siste årene publisert en rekke spennende studier. Hun har i særlig grad sett på hvilken rolle det autonome nervesystemet  har i ME. Foreningen har tidligere publisert nyhetssaker om hennes studier. Nylig publiserte hun en studie som så på en mulig sammenheng mellom ME og POTS (postural tachycardia syndrome). Hun var også en av foredragsholderne på årets Invest in ME konferanse i London. I skrivende stund er det publisert fire korte videoer. Alle er vel verdt å se. Hvis noen syns det er vanskelig å følge med på det som sies, ligger det lenke til utskrift av foredragene under videoene. ME/cvs Vereniging har i skrivende stund produsert rundt 40 korte videoforedrag. De kan sees på foreningens Youtube-kanal. For dem som ønsker å følge med på det som skjer i Newcastle,

Les mer

Erfaringsbasert kunnskap kritiseres

| onsdag 2. juli 2014 | 8 Kommentarer »

Norges ME-forening får kritikk, det samme gjør helsedirektoratet. Det kritiseres for at foreningen gir råd som gjenspeiler pasientenes egne erfaringer, at foreningen har lyttet til de som selv er syke, deres pårørende og anerkjente leger gjennom nå 27 år.

Les mer

Mestringskurs høsten 2014 på Bærum sykehus

| tirsdag 1. juli 2014 | Ingen kommentarer »

Oslo og Akershus fylkeslag ved Asker og Bærum lokallag inviterer til mestringskurs i september og oktober 2014.

Les mer

Studie fra Simmaron Research Foundation i USA skal lete etter årsakene til at immunsystemet bryter sammen og derved forårsaker ME

| mandag 16. juni 2014 | Ingen kommentarer »

Cort Johnson, 13. juni 2014 Den nye immunstudien fra Simmaron Research bygger på spennende forskning som kan endre hvordan vi tenker om ME. For tjue år siden fant ikke den verdenskjente virusjegeren, dr. Ian Lipkin fra Universitetet i Columbia, Borna virus hos personer med ME, men han glemte aldri de immunforstyrrelsene han fant. Tjue år senere fant han ytterligere immunforstyrrelser i en annen studie. Dr. Lipkin vet ikke hvorfor immunforstyrrelsene er der, men han tror at alle ME-tilfeller – uansett hvilke smittestoffer eller andre faktorer som har utløst ME – munner ut i en ’felles kjedereaksjon’ eller forløp. Det faktum at alle typer smitte, fra Epstein-Barr virus, til SARS, til Giardia – kan utløse ME – tyder på at det er en spesiell type immunsvikt som ligger til grunn for tilstanden. Alle de genetiske studiene på ME tyder på at det finnes en arvelig mottagelighet som gjør at ME ofte

Les mer

Karine(28) – «Som helvete på jord»

| onsdag 4. juni 2014 | Ingen kommentarer »

«På det verste så oppleves det helt jævlig, som helvete på jord» sier Karine i Oljebarna.

Les mer

Norges ME-forening støtter internasjonal konferanse om vektorbårne sykdommer

| torsdag 15. mai 2014 | Ingen kommentarer »
Samarbeid

Mandag 26. og tirsdag 27. mai avholdes det en internasjonal konferanse om vektorbårne sykdommer for helsepersonell og andre interesserte på Grand hotel i Oslo. Arrangøren er Nordisk nettverk for vektorbårne sykdommer (NorVect), og en av støttespillerne til konferansen er Norges ME-forening.

Les mer

Sykt Mørkt – noen bilder fra dagen.

| onsdag 14. mai 2014 | Ingen kommentarer »

12.mai. Den internasjonale ME-dagen!  Det var en dag fylt med omsorgsfull kjærliget, et håp om en frisk fremtid, et håp om en viktig holdningsenring i samfunnet i sin helhet. En dag fylt med tårer, både triste og glade tårer, en dag vi ikke vil glemme. Det var premiere på dokumentaren Sykt Mørkt, på Victoria kino i Oslo. Arrangementet ble også streamet, noe som viste seg å fungere veldig bra.

Les mer

Apell om forskning til allmenheten

| søndag 11. mai 2014 | Ingen kommentarer »

Kjære alle som er personlig berørt av ME, enten dere er syke selv eller pårørende! Gratulerer med DAGEN! En amerikaner fra California, Tom Hennessy Jr, som selv var rammet av ME, tok initiativet til at ME måtte få sin egen dag som kunne brukes til å skape oppmerksomhet om sykdommen. At valget falt på 12. mai er ingen tilfeldighet. Denne datoen i 1820 ble Florence Nightingale født. Hun regnes som ”sykepleiens mor.” Ut fra det man vet om hennes liv på den tiden, antar mange at hun led av en tilstand som i dag forbindes med ME. Markeringer og arrangementer for å skape mer kunnskap og bevissthet om ME på 12. mai, er gjort helt siden 1992. Dagen markeres ved mange ulike arrangementer rundt om i verden. Denne viktige dagen vil også bli markert en rekke steder i Norge ved arrangementer i regi av fylkeslag og lokale undergrupper av Norges ME-forening.

Les mer

Mor pleier tre ME-syke barn

| lørdag 10. mai 2014 | Ingen kommentarer »

Eldstesønnen ligger i mørket på tiende året. Også de to andre barna til Kjersti Krisner har ME. Hun håper på ny forskning. Eller et mirakel.

Les mer

Den internasjonale ME-dagen, 12. mai

| fredag 9. mai 2014 | Ingen kommentarer »

Den internasjonale ME-dagen ble markert for første gang i 1992. Datoen som ble valgt var 12. mai, Florence Nightingale sin fødselsdag. Ulike historiske kilder mener hun kan ha hatt ME eller en lignende lidelse, etter en infeksjon hun pådro seg under Krim-krigen. ME-foreningen har markert dagen på ulikt vis gjennom årene. Det har vært arrangementer og stands i fylkeslagene i hele landet, bokbad med Jørgen Jelstad, dokumentarfilmen “Få meg frisk!” i 2010 og i fjor deltok vi i arrangementet «Sheets and stories» foran Stortinget.

Les mer
Page 1 of 2812345»1020...Last »