Foredrag om de mest vanlige ME-symptomene

| tirsdag 22. april 2014 | Ingen kommentarer »

Den Nederlandske ME foreningen, ME/cvs Vereniging,  har produsert en serie med korte foredrag av Dr. Charles Shepherd. Dr Shepherd har selv hatt ME siden 70-tallet, og har arbeidet utrettelig for å vinne aksept for ME som en alvorlig fysisk sykdom. Han er medisinsk rådgiver for britiske ME Association. I dette foredraget snakker han om hva som er de mest vanlige symptomene ved ME. Han trekker særlig frem kognitive problemer, symptomer knyttet til det autome nervesystemet og søvnproblemer.

Les mer

Nytt og viktig finansieringsinitiativ

| mandag 21. april 2014 | Ingen kommentarer »

Det er satt i gang en ny massefinansieringskampanje (crowdfunding) med siktemål om å samle inn 1,3 millioner amerikanske dollar (nesten 8 millioner norske kroner) slik at det kan forskes på tarmfloraen (mikrobiomet) hos personer med ME. En ME-pasient som kaller seg Peter B forteller at han og en gruppe andre ME-syke har startet denne massefinansieringskampanjen for å kunne realisere en studie av økosystemet for bakterier, virus og sopp i tarmen. Verdens mest kjente ”virusjeger”, dr. W. Ian Lipkin, som er tilknyttet Columbia universitetet i New York, gikk for en tid siden offentlig ut og sa at det var et stort behov for å studere tarmfloraen hos ME-pasienter. Han er villig til å sette i gang en slik studie med sine beste folk, dersom studien kan fullfinansieres.

Les mer

ME-foreningens kontor er på flyttefot

| fredag 11. april 2014 | Ingen kommentarer »

I 16 år har administrasjonen hatt kontor i Kristian Augusts gate i Oslo sentrum. Bygget skal rives og ME-foreningen har derfor sett etter et egnet kontorlokale siden sommeren 2013. Når påsken er over pakkes det gamle kontoret ned, og flyttelasset går til Nedre Slottsgate 4. Kontoret blir holdt stengt i flytteperioden, fra 22. april til og med 5. mai.

Les mer

Foredrag om ME og trening

| onsdag 9. april 2014 | Ingen kommentarer »

Den Nederlandske ME foreningen, ME/cvs Vereniging,  har produsert en serie med korte foredrag av Dr. Charles Shepherd. Dr Shepherd har selv hatt ME siden 70-tallet, og har arbeidet utrettelig for å vinne aksept for ME som en alvorlig fysisk sykdom. Han er medisinsk rådgiver for britiske MEAssociation. I dette foredraget snakker Dr. Sheperd om ME og trening/fysisk aktivitet, og behovet for å  vise forsiktighet og begrense aktivitet i forhold til hva man tolererer.

Les mer

Stavanger universitetssykehus (SUS) åpner omstridt tilbud til ME-syke.

| fredag 28. mars 2014 | 1 kommentar »

Åse Marie Lønning, som er leder i ME-foreningens fylkeslag i Rogaland har blitt intervjuet i Stavanger Aftenblad. Vi har fått tillatelse til å gjengi saken her.

Les mer

Ny forskning: NEVROINFLAMMASJON PÅVIST – ME-Betegnelsen styrket.

| onsdag 26. mars 2014 | 3 Kommentarer »

Referat fra den internasjonale konferansen i San Francisco i regi av International Association for CFS/ME – Av Eva Stormorken Stor innsats over mange år fra japanske forskere når det gjelder å studere hvilke forstyrrelser og skader som foreligger i sentralnervesystemet/hjernen hos ME-pasienter.

Les mer

Norges ME-forenings generalsekretær på finsk radio

| fredag 21. mars 2014 | Ingen kommentarer »
yle

Til tross for at situasjonen for ME-syke i Norge ikke er god, er det mye som tyder på at vi er bedre stilt enn våre finske venner. I det finske radioprogrammet Radars siste utgave diskuteres ME, og vår generalsekretær er intervjuet.

Les mer

Hypermoderne vitenskap

| tirsdag 18. mars 2014 | Ingen kommentarer »
Sonya-Marshall-Gradisnik

Professor Sonya Marshall-Gradisnik ved Griffith universitetet (Australia) er en biomedisinsk forsker som er spesialist på ME. Hun og hennes forskerteam leder an når det gjelder de imponerende internasjonale initiativene som fremmes nettopp på Gullkysten, Australia.

Les mer

ME/CFS er en organisk sykdom – Fastslått av britisk rett.

| mandag 10. mars 2014 | 1 kommentar »

Pensjonert professor Malcolm Hooper har gravd frem en rettssak fra 1990–årene som handler om en person som går til sak for å få erstatning etter en trafikkulykke han selv ikke var skyld i. To av ekspertvitnene i saken er fortsatt aktive; legene Wessely og Findley.

Les mer

Arbeids- og sosialministeren ber Nav-brukere om råd

| fredag 7. mars 2014 | Ingen kommentarer »

I går arrangerte arbeids- og sosialdepartementet et møte for 80 Nav-brukere, der brukerne fikk anledning til å gi innspill om hvordan Nav kan forbedres direkte til arbeids- og sosialminister Robert Eriksson og hans medarbeidere. I invitasjonen sto det: Fra første dag som statsråd har jeg vært tydelig på at jeg ønsker et mer brukervennlig NAV. Et NAV som gjør møtet med etaten både enklere og smidigere, og som blir enda bedre til å hjelpe folk over i arbeid. Jeg har tro på at forenkling og minst mulig byråkrati vil gi en mer effektiv organisasjon – og dermed gode brukeropplevelser. Nå ser jeg frem til å få råd fra deg som vet hvor skoen trykker: Hva fungerer bra i NAV? Og hva bør endres? I 2 ½ time gikk statsråden og flere statssekretærer fra bord til bord, og fikk høre mange personlige historier, sammen med mange konstruktive innspill.

Les mer
Page 1 of 2712345»1020...Last »